Caamp – Lavender Days


Het zijn de jeugdvrienden Even Westfaal en Taylor Meier die in 2016 een bandje beginnen. In Ohio ontstaat de band Caamp. Het duo brengt pakkende countrypop met pakkende refreintjes. De band krijgt er een bandlid bij,  Matt Vinson en het nieuwe album Lavender Days brengt extra zonneschijn in deze zomer.

Over het algemeen zijn de songs vanuit een akoestische basis opgebouwd. Met een mooie stem zijn de songs prettig om naar te luisteren. ‘Come With Me Now’ is het openingsnummer waarbij de band je uitnodigt tot het album. Door de drumsound en de opbouw heeft het geheel wel wat van Coldplay met een Amerikaans countrysausje. Pakkende songs als ‘Believe’, ‘Garden Song’ en het titelstuk ‘Lavender Girl’ zijn snelle meezing liedjes. Gedurende het album wordt de stijl al meer Americana waarbij de country meer accent krijgt. ‘Fever, ‘Appletree Blues’ en ‘Light’ brengen deze sfeer al met zich mee en de lichte klinkende singer-songwriters songs  ‘All My Lonesome’, ‘Garden Song’ en het afsluitende ‘Sure Of’ breken deze sound in het totaal van dit album.

Het zijn heerlijke luisterliedjes die niet overstuurd zijn en pakkend zijn als achtergrond muziek of heerlijk met een drankje in het donker nog even nagenietend van de dag. 

29 juli 2022
In dit bericht:
Translate »