Het is de Canadese band Bywater Call die je deze week overrompeld met hun soul en blues. Met een dijk van een stem weet Meghan Parnell de songs in te zingen. Het is de rots in de branding voor deze band. Maar dat lukt alleen wanneer je een lekkere band achter je hebt staan en dat is hier het geval.

De klanken van de blazers maken de songs soulvol. Zo zijn ‘Let Me Be Wrong’, ‘Ties That Bind’ en het lekker uptempo swingende ‘Falls Away’ heerlijke songs waarbij je denkt dat big mamma het publiek helemaal gek maakt. Toch zijn de laid-back songs ‘Remain’ en  ‘Locked’ lekker bluesy. De verrassingen zitten in het funky ‘Sea We Swim’ dat een heerlijk swingende groove kent. Het kent even een heel andere stijl waardoor het album heerlijk breekt. Je kunt er ook niet bij stil zitten en voor ieder festival is dit een verrassing op een affiche.

Wanneer de band uiteindelijk met ‘ Go Alone’ nog even stevig gaat rocken, dan mag heeft feestje niet meer stuk gaan. Het is dan ook mooi en toepasselijk dat ze met ‘Bring It Back’ dit album eindigen.

Dan is het tijd om het album morgen weer opnieuw op te zetten en dan begint het gehele feest weer opnieuw. Of het nu een in de tuin, op het  strand of in de auto is, Bywater Call maakt er een feestje van! 

1 september 2022
In dit bericht:
Translate »