De Engelse band Bush wist in de jaren negentig diverse hits te scoren. Everything Zen en Glycerine van het debuut album Sixteen Stone bracht dat deze band een veelbelovende act werd tussen alle grunge bands van Seattle. Gavin Rossdale wist dit niet helemaal vast te houden waardoor de band een periode uit beeld was. Na The Kingdom uit 2020  komen ze nu met een sterk rockalbum.

De band weet sterk te beginnen met het logge ‘Heavy Is The Ocean’. Het zware nummer ligt lekker in het gehoor en weet je direct te pakken. De band weet het oude geluid weet terug te vinden in ‘More Than Machines’ en ‘May Your Love Be Pure’. De band weet nog steeds de spanning in de songs te brengen en met de fijn zangstem van Rossdale zijn de songs al lekker in de basis. Stevige songs als ‘Human Sand’ en ‘Identity’ zijn op dit album voldoende te vinden. Het album kent een lekker uptempo beat zonder dat de stijl van Bush verloren gaat.

De intro en rustige stukken binnen de songs zijn veelal herkenbaar en mooi in elkaar geweven. Met het rustige Creatures of the Fire komt dit erg mooi uit de verf. Bush weet zich weer op de kaart te zetten met hun vertrouwd geluid. Prima album! 

9 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »