Bryan Adams – So Happy It Hurts


De Canadese rocker Bryan Adams doet al jaren mee. Het grote podium is zijn plek en met zijn spijkerjasje en kortgewiekte haren rockt hij ieder podium plat. Na de samenwerking met KISS leden en co-schrijven van songs rockt de man half jaren 80 ‘Summer of 69’  en ‘Run To You’ tot rockclassics. Zoals vele rockartiesten toentertijd scoorden ze met de ballades en knuffelrock als ‘Heaven’,  ‘Everything I Do I Do It For You’ grote hits. Daarna begint de zoektocht naar waar het ooit mee begon.

Terug van weggeweest

Dit jaar lijkt het allemaal op zijn plaats te vallen. Pretty Woman the Musical en een nieuw album So Happy It Hurts.
Het 15de album begint met het titelstuk dat getekend is door producer Robert Mutt Lange en rockt weer als vanouds. Al doet het denken aan ‘Don’t Bring Me Down’ van ELO. De heerlijke poprock van ‘Never Gonna Rain’ weet deze sound door te trekken. Toch is het jammer dat Adams niet begint met ‘Kick Ass’ dat een mooi intro kent. Daar wanneer God zijn schepping heeft gemaakt en in een zwart gat komt. Op zoek gaat naar betere muziek en vindt dit in Let There Be Rock van AC/DC. Een mooie ode aan deze rockact.
Natuurlijk wil Adams zijn vaste fans ook niet teleurstellen en weet het album te eindigen met de zoete songs als ‘Let’s Do This’ en met een vleugje country in ‘Just Like Me,  Just Like You’.

Let there be AC/DC rock

Adams weet weer te rocken als vanouds en met de popsongs en op dit album een goede balans te maken tussen de rock, rock and roll en popsongs. En natuurlijk is er weer veel mee te galmen!
Het album mag dan ook tot een van de betere Adams album worden gerekend! 

9 maart 2022
In dit bericht:
Translate »