De zanger van de populaire hardrock band Iron Maiden presenteert zijn nieuw solowerk The Mandrake Project. Het recente solowerk Bruce Dickinson is alweer van 20 jaar geleden. De tussentijd wordt gevuld met enkele albums van Iron Maiden waaronder Book of Souls en het mooie Senjutsu album.

In de tussentijd is er veel gebeurd met de man en de laatste jaren waren dan ook bewogen jaren. Het verlies van zijn vrouw was een belangrijk onderdeel in zijn leven.
De verwerking van de afgelopen jaren hoor je op dit album terug.   De songs als ‘Shadow of the Gods’, ‘Eternity Has Failed’ met Gus G ( Ozzy) als solo gitarist en ‘Sonata’ zijn enkele songs waarbij de teksten een andere lading krijgt. Samen met Roy Z weet Dickinson een vorm van melodic rock te produceren dat steviger dan de mainstream en ook qua inhoud iet te melden heeft.
Dickinson weet met zijn herkenbare lange halen zang ook momenten in het album te maken dat er even stil van wordt. Het is dan ook het beste solo album van de man. Vol inspiratie weet hij de songs uit de pen vloeien.
‘Rain on the Graven’ of het Ghost achtig nummer ‘Many Doors of Hell’ zijn al titels waarbij je krijgt wat je erbij denk. Met drummer  Dave Moreno van Puddle of Mudd is de kern van de band daar. Zelf weet Dickinson de akoestische gitaar  laten klinken in een totaal andere klankkleur van het nummer ‘Resurrection Man’ en ‘Face in the Mirror’. Hier en daar doet het denken aan het solowerk van Ozzy. Met de hahaha thema’s  in de songs en het gitaarwerk is dat wel  een waardering voor Ozzy.

Het album is deels een vertrouwd geluid, maar kent ook mooie nieuwe elementen in de sound. Het is geen Iron Maiden album, maar een volwaardig goed Dickinson album!

1 maart 2024
In dit bericht:
Translate »