De zanger en gitarist Brian Setzer kennen we als de zanger met blonde lokken van the legendarische rock a billy band Stray Cats. Voordat deze band aan hun 40 – reünie shows begon was Setzer solo erg succesvol. Met zijn Orchestra weet hij parallel een succesvolle carrière neer te zetten. Inmiddels is de man het boegbeeld van de jaren 50 rock a billy. Deze status weet hij dan ook dit keer weet glans te geven.

Herkenbaar en classic

Het nieuwe album The Devil Always Collects kent dan ook geen verrassingen. Het is de hoge kwaliteit van dit genre dat hier wordt geproduceerd. Het gitaarwerk van ‘Girl On The Billboard’ is heerlijk te noemen. De spanning in ‘The Living Dead’ is alsof de vlammen in het bruine cafe met rode velours gordijnen  kansen op de kaars. Het staat in schril contrast met de vrolijke klanken van ‘What Il It Be Baby Doll’, ‘She’s Gotta Soul’ , ‘A Dude ‘ll Do’ en het openingsnummer ‘Rock Boys Rock ‘.

Happy Days herleven

Natuurlijk herkennen mensen de serie Happy Days waarbij de jaren 50 herleven en The Fonz de stoere man speelt. ‘Black Leather Jacket’ past bij dit geheel. Met de knippende vingers start het laatste nummer ‘One Particular Chick’. Het juweeltje van het album zit dan ook aan het einde van het album. Al weet Setzer een album te brengen dat meer dan een mainstream rock a billy album is.

22 september 2023
In dit bericht:
Translate »