De Duitse rockband Bonfire is in de jaren 70 opgericht door Hans Ziller.  De man wist met zijn broer Karl onder de naam Cacumen de eerste stappen te zetten op de grote podia. Half jaren 80 werd het geheel omgedoopt tot Bonfire. Het vreugdevuur laaide snel op toen het debuutalbum ‘Don’t Touch the Light’ verscheen. Het vuur bleef branden met FireWorks uit 1987.

Michael Wagener

Tijdens de opnamen wordt drummer Dominik Huelshorst ontslagen. Producer Michael Wagener kent een oplossing voor dit probleem en laat Fifth Angle/ Chastain / Alice Cooper drummer Ken Mary invliegen. Het brengt meer power voor dit album. Na de opname sluit Ken Mary zich aan bij House of Lords.

De band leent een song van Joe Lynn Turner, ‘Sleeping All Alone’, maar weet op dit album prima rocksongs te produceren. De meezinger ‘Don’t Get Me Wrong’, ‘Champions’ en ‘Rock Me Now’ zijn prima songs. De sound van Wagener sluit aan bij de Amerikaanse markt en Bonfire weet dan ook deze sound goed vorm te geven. Het gitaarspel sluit aan bij Mary’s drumwerk, dat veel breaks kent zonder dat snelheid uit het nummer wordt gehaald.

Het album krijgt een Amerikaanse release en daarvoor wordt er een andere hoes met 4 foto’s ontworpen. De Europese uitvoering kent een kluis waar Bonfire en  fireworks in gebrand is.
Het werd de kleine doorbraak van Bonfire.

24 september 2023
In dit bericht:
Translate »