De Amerikaanse rockband Bon Jovi kent door de jaren heen een vaste schare fans. Fans die de band opgebouwd heeft eind jaren 80 en in de jaren 90. De band draaide om zanger Jon Bon Jovi en gitarist Richie Sambora.  Inmiddels zijn we 35 jaar verder en siert het spijkerjasje van toen om de schouders van het album van nu Bon Jovi Forever.

Gitarist Sambora is al enige jaren geleden vertrokken en zijn er 3 originele leden van de 5 nog over. Daar even Skid Row gitarist Sabo daargelaten. Hij was gitarist bij de band  in de beginfase 1983.

Met dit album horen we Bon Jovi zoals we dat van hen de laatste jaren kennen. John Shanks weet met gitarist Phil X Sambora te vervangen.
Samen met Billy Falcon weet Bon Jovi de songs weer vorm te geven. Mainstream rock met een vleugje country. Met uitschieters als ‘Legendary’, ‘Seeds’ en het zoete pianonummer ‘Kiss The Bride’. Met ‘My First Guitar‘ geeft Jon Bon Jovi een kijkje in de jeugdjaren waar hij als KISS fan zijn eerste klanken uit een gitaar haalde. Met zijn tour met KISS kwam een droom uit en werd dit de start van het succes van Bon Jovi.
mooi en opmerkelijk nummer is het ‘Living in Paradise’ dat geschreven is met Ed Sheeran.

Het album behoort niet tot de hoogvliegers van de band, maar is vooral een mainstream Bon Jovi album. Hierbij blijft de vraag of de heren Sambora en Bongiouvi niet eens om de tafel moeten om de strijdbijl te begraven en gewoon samen weer muziek maken. Sambora heeft inmiddels mooie albums gemaakt waar de zanger een mooi onderdeel van had kunnen zijn.

 

7 juni 2024
In dit bericht:
Translate »