Het zijn de metal heren uit Denemarken die hun held Lars Ullrich van Metallica versteld heeft doen staan. Hun wijze van de moderne metal sound sluit aan bij het idee dat Ullrich in de begin jaren van Metallica voor ogen had. Zijn liefde voor Bokassa is groot waardoor de band na hun debuutalbum mee kon als supportact voor Metallica. Nu is er het vervolg album Molotov Rocktail.

Met het verrassend korte nummer Freelude is de kop van het album af. De single ‘So Long Idiots’ is wat we van de band mogen verwachten. Een goede blik in de spiegel en een volwassener sound dan het recente album. De charme van de band is te horen op ‘Pitchfork R Us’ waar de melodische metalsound pakkende refreintjes krijgt en de kinderen laat invliegen voor een Pink Floyd samenzang.
Met het stevige ‘Burn It All (P.T.S.D.E.A.D)’ gaat de band even een tikkie steviger te keer, al weet men het melodieuze tintje in de metal op ‘Careless (In The Age of Allruism)’ optimaal weer te geven.

Het is dan ook niet vreemd dat de charme van Ullrich voor zijn landgenoten groot is. De band weet met de metal sound meerdere paden te bewandelen waardoor er veel variatie ontstaat en dit een heerlijk metal album is geworden! 

8 september 2021
In dit bericht:
Translate »