The Father of singer-songwriters Bob Dylan wist tijdens de corona periode, net als velen een live show te geven op een pay-stream site. The Never Ending touring kon natuurlijk ook nu nie tstoppen en met filmmaker Alma Har’el ging Dylan een ruimte huren en bouwde zijn podium op.

Het resultaat was na 7 dagen verbluffend! Daar waar de man altijd wordt bekritiseerd dat hij niet meer goed bij stem is, horen we nu wat rust kan doen. Even geen touren en nu met aandacht aan de zang partijen horen we prachtige bewerkingen van old songs in een nieuw singer-songwriters jasje.

Dylan weet sterk te beginnen met een ‘Then I Paint My Masterpiece’. Het nummer dat The Band opnam voor het album Cahoot krijgt hier een eigen draai dat nu goed tot zijn recht komt. Dat geldt voor vele songs op dit album. ‘Queen Jane Approximately’ van Highway 1965 Revisited brengt het origineel weer uit de kast te pakken. Dan horen we ‘Tombstone Blues en ‘Just Like Tom Thumb Blues’ ook weer. Tevens staan hier songs van het album John Wesley Harding op dat ook dit album uit de kast komt. ‘I’ll Be Your Baby Tonight’ en ’the Wicked Messanger’ zijn hier mooi en ingetogen opgenomen.
De 80  jarige man kijkt met deze film terug in de tijd en laat de nieuwe songs van het recente album Rough and Rowdy Ways even links liggen. Deze songs zijn door de man jarenlang niet meer live gespeeld en dat maakte de film bijzonder. Nu met dit album is het een mooi document voor die tijd en een album van Dylan dat ook de nieuwe generatie kennis kan maken met de meester. ‘Forever Young’ en ‘What Was It You Wanted’ zijn juweeltjes van songs die hier zijn vertolkt.

11 juni 2023
In dit bericht:
Translate »