De singer-songwriter Bob Dylan wist in 1997 met het album Time Out Of Mind een gedegen album te brengen. De ruwe stem ging al kraken, de songs bleven doorkabbelen en de teksten kregen later meer verhaal. Het album kreeg vooral kleur door de cover waarmee Adele de wereld veroverde. Het nummer Make You Feel My Love kent hier een bescheiden plek.

Voor die tijd was ‘Love Sick’ en ‘Not Dark Yet’ de gedegen succesnummers. Geproduceerd door Daniel Lanois en krijgt daardoor een mooie intieme sfeer. Het album krijgt deze week een oppoetsbeurt. De remix klinkt weer fris en het album krijgt meer power in de drums.
Het leuke van deze versie, zoals de bootleg serie betaamt, zijn de toegevoegde demo songs. Dit keer is het wat karig ten opzichte van eerdere bootlegserie albums.
Naast de afvallers ‘The Water Is White’, ‘Red River Shore’ en ‘Mississippi’, zijn het vooral demo takes die het album vullen.

Het album Time Tale Signs ken al een serie songs die op de cd versie verschijnt. Aangezien het vinyl passend is bij Dylan wordt hier een mooi boek aan toegevoegd. Dat is op lp versie toch fijner door te bladeren dan een cd versie. Al kent de cd versie weer meer songs en een live cd.

28 januari 2023
In dit bericht:
Translate »