Blood Red Shoes – Ghosts On Tape


Brighton UK 2004. We zien Laura -Mary Carter en Steven Ansell  dezelfde gedachte krijgen. Wat Jack White kan met de White Stripes kunnen wij ook. Steve Ansell duikt achter de drums en Carter pakt de gitaar en gaat erop los. De noise rock en grunge komen samen. Inmiddels is het duo toe aan hun 6de album Ghosts On Tape.

White Stripes

Daar waar de voorgangers nog een matige hitnotering kreeg, was het recente album voor de charts geen succes. Dit keer begint de band het album met veel noise in ‘Comply’ en ‘Morbid Fascination’, waarbij de band een deel van de luisteraars al gaat missen voordat men tot een mooie songs toe komt.  Het is stevig en hard in de lijn van The Pixies en PJ Harvey, maar ook wat onwennig en minder strak in de basis van een song. Toch is het album hun meest volwassen album en zat met er bij de opname goed in. Dit album was al klaar toen de lockdown de intrede deed. De band was ingespeeld en tourde live. Tussendoor songs schrijven en dan opnemen en weer gaan. Totdat het niet meer kon.

Uitstel

Uitstel van het album is logisch en de volgende stap bleek lastiger. Inmiddels maakt Carter een podcast en zoekt Steven dook de elektronische muziek in.
De indie  elektronische postsound van ‘Give Up’, ‘Sucker’ en ‘Dig A Hole’ doen erg denken aan the White Stripes met alle krakende geluiden hierin. De expressie in de songs is groot wat te horen is in  ‘I Am Not You’. Het album is op eigen label uitgebracht en wordt in eigen kring geproduceerd. Misschien dat dit het puntje is dat het succes uitblijft sinds de band hun albums op hun eigen label Jazz Life uitbrengen.


 


 

15 januari 2022
In dit bericht:
Translate »