BLØF – Polaroid


De Nederlandse band uit Zeeland viert hun 30 jarig jubileum. Komend weekend speelt de band in Ziggo Dome om hun jubileum te vieren. Maar dat niet alleen. Met een nieuw album gaat men door te tijd en maakt er een polaroid van om verder te kunnen gaan. Verder de toekomst is en zo nu en dan terugkijken naar het verleden.

Dat er veel is gebeurd is helder. Het verlies van drummer Chris Gotte speelt een belangrijke rol in het geheel. Na een eerbetoon is de band toch doorgegaan met Norman Bonink.
Het geluid van de BLØF is herkenbaar en nog steeds pakkend. Van het ‘Bitterzoet’ tot het openingsnummer en de recente hit ‘Horizon’ maakt de band een herkenbare indruk.

Het eerste deel van Polaroid verscheen als EP eind 2021. Met het idee dat de band ieder kwartaal met een EP zou gaan verschijnen. De productie van nieuwe liedjes was hoog en de drang om creatief in de weer te zijn was groot. Corona tijd geeft hier ook voeding voor. Met het resultaat, een album vol mooie popsongs over verlies, de melancholiek, liefde en verdriet.

Toch blijft de rock van toen nog in de band hun genen. Met ‘Roes’  worden de gitaren geslepen, maar het juweeltje is toch het titelstuk ‘Polaroid’.  Al mag het  ‘Wonderen Zijn Welkom’ met de akoestische gitaren er ook zijn. Het geeft even een ander geluid tussen het slepende  ‘Ondersteboven’ en een eerder spannende ‘Verlaat Me Nu Nog Niet’ en het loslaten van ‘Dans,  Dans,  Dans’.  Met het ‘Wiel’ draait het leven van BLØF door naar het volgende hoofdstuk.

Het verhaal na 30 jaar en dit jaar zal voor de band een hoogtepunt zijn door hun Ziggo Shows, het nieuwe goede album en straks het jaar af te sluiten met een Best of… 

6 april 2022
In dit bericht:
Translate »