Blanko – Music by Blanko


Het album van de Nederlandse Blanko is een prettige verrassing voor ons muzikaal Nederland. Het nummer Ways of the Wold en Wake Up waren al op diverse zenders te horen. Maar bij de singles bleef het niet en is de hoge verwachting helemaal ingelost!

Van 3J naar indie

De artiest en vooral multi instrumentalist heeft het album van begin tot einde ingespeeld. Blanko is het resultaat van Jan en Jaap de Witte of is de Volendamse Jan Schilder hier zijn stempel aan het zetten op de Nederlandse popmuziek. Hij heeft het niet van een vreemde, want zijn vader Jaap is vooral bekend als gitarist van de 3J’s, die in 2013 moest stoppen. Jan pakte de gitaar op en verving Jaap , maar gaat sinds 2019 zijn eigen solopad, genaamd Blanko!

De verrassing van 2022?

Samen met de ervaren Attie Blauw ligt er nu een prachtig album. Het album kent een groot diversiteit van muziek en staat ver van de mainstream 3 J’s songs. Zo zijn ‘Holes’, ‘Damn Pandemic’ en ‘What is Real’ heerlijke songs die onder de noemer indie-poprock vallen.
Het vooroordeel m.b.t 3J’s moeten we hier vooral gaan gebruiken, want dit album staat ver van het Nederlandstalige genre. Al zijn de 3J’s muzikaal gezien nog steeds een prima act. Het heerlijk en spannende ‘Alive at Night’ kan het festivalpubliek opzwepen  tot een deinende massa. Of de rock ’n roll van ‘Live And Let It Rock n Roll’ swingt en rockt het dak eraf. Het is dan ook heerlijk dat we de man zien dingen doen die hij echt wil en dat hoor je op deze plaat!

Een van de heerlijke verrassingen van dit jaar!!

15 februari 2022
In dit bericht:
Translate »