Blair Jollands is een componist uit Nieuw-Zeeland die zich in eerste plaats manifesteerde in de wereld van de films en sounds. Vanuit dat oogpunt weet hij zich verder te ontwikkelen tot een volwaardige sound-engineer en componist. Inmiddels woont en leeft hij in Londen, waar hij een eigen studio heeft. En dat levert nu een prachtig album op.

In songs als ‘Dream of You’ hoor je, als het ware, een nieuwe David Bowie, met al zijn diversiteit die hij in de nummers weet te stoppen. Met het opzwepende refrein en de prachtige composities van de coupletten. Het nummer volgt op de prima openingstracks ‘Nothin’ in the Pot’, dat je direct weet te raken, en ‘Atoms’. Wanneer je zijn dubbele zangpartijen in ‘Things We Do’ hoort, weet je dat Blair de Bowie-collectie goed heeft bestudeerd. Hier weet hij het beste uit te selecteren, en met ‘Oceans’ en ‘Ghost of Light’ prachtige songs te produceren.

Neem het prachtige ‘Deep Water’ met Jaimee Harris, en de passie in ‘Flame of Love’ met Iraina Machini. Het album zal niet direct het grote publiek aanspreken, maar hij is zeker de moeite waard. Ga vooral een luisterronde doen! 

1 november 2021
In dit bericht:
Translate »