Het is alweer het achtste album van de Southern Rock act uit Kentucky. De band weet zijn drive te vinden en te behouden. Zanger Chris Robertson staat als een huis. Het is dan ook niet vreemd dat het album Screaming at The Sky om kracht bij te zetten.

Daar waar de Allman brothers aan  hun blues rock vasthielden en Lynyrd Skynyrd een stapje verder gaan in de rock weet Black Stone Cherry de rock te omarmen en de grunge van de jaren 90 in ‘When The Pain Comes’ aan hun sound toe te voegen.

Na het titelstuk wordt de nervositeit met ‘Nervous’ met veel energie van de band afgeschud. Toch blijft de sound van Black Stone Cherry herkenbaar in de songs ‘ Show Me What It Feels Liken’ en ‘Out Of Pocket’.
De mainstream rock songs ‘R.O.A.R.’ en ‘Here’s To The Hopeless’  zijn voor dit album als een verademing te noemen. Doordat de band kiest om de grungesound zo vet mogelijk in alle songs door te laten klinken wordt het album wat eentonig als album. Los zijn het prima songs en zou Pearl Jam deze songs kunnen oppakken.  Prima rock plaat!

2 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »