Black midi – Hellfire


De Engelse indie rock van black midi wist met het debuut album  Slagenheim al te verrassen. De band kent een bandwisseling en het huidig album Hellfire is meteen toegankelijker.
Toch weet de band een vorm te vinden in het experimentele gebied.

De versnelling in Sugar/Tzu geeft deze experimenten weer. Opzwepend, soms jazzy en dan weer rustig. Zo weet men het ‘Eat Men Eat’ naadloos aan te sluiten en met de Spaanse handclaps als drijvend element door het nummer te voegen. Ondanks de anti-climaxen en opzwepende sounds. Het klinkt op het eerste geluid druk en chaotisch, maar na een enkel meerdere draaironden weetje wat er gebeurd en eindigt het in extase met blazers en veel noise.

Het speaking words nummer ‘Welcome To Hell’ is swingend en pakkend en doet een ander beeld van deze act zijn intrede. Met het melodieus relaxte ‘Still’ werkt men naar het epos van het album The ‘Race As About To Begin’, dat alle facetten van het album kent.

Uiteindelijk weet deze band het album melodieus met ‘Dangerous Liaisons’, dat doet denken aan Sting zijn Last Ship song, het singer songwriters song ‘The Defence’ en het stevigere 27 Questions het album te eindigen.

Wanneer het tweede deel de toekomstmuziek van deze band is, weet men zeker door een groter publiek opgepakt te worden. 

24 juli 2022
In dit bericht:
Translate »