Het Belgisch duo Jan Paternoster en Dries van Dijck gaan de wereld over onder de naam Black Box Revelation.  Inmiddels zijn er al een serie albums van de heren verschenen en krijgt men het succes in België wat hen toekomt. Met  Beverly Jo Scott in de gelederen is hij een mooie aanvulling in het geheel. zaHet mag dan ook best voor Nederland een doorbraak zijn en hopelijk lukt dat met dit het album Poetic Rivals.

Vanaf de eerste klanken is het album al aantrekkelijk. ‘Wrecking Bed Post’ swingt direct en met het ‘Heads Of Tails’ hebben ze een potentieel wereld hit in handen. De samenzang en het lekkere ritme maakt het nummer aantrekkelijk voor een groot publiek. Het ruwe gitaarwerk wat we van de heren kennen komt terug in ‘Alcohol’ al zien we de heren meer op zoek gaan naar experimentele sounds dat ook pakkend kan zijn voor het grote publiek. Het ‘Losing a Friend’ kent weer een andere klankkleur en weet men van het kleine liedje een mooi pop liedje te maken.
Toch staat de band het goed om lekker stevig te keer te gaan als in ‘Silver Lining’. Lekker log met een lekkere drive waarna de kale ‘Poetic Rivals’ nog beter tot zijn recht komt.

Het is wederom een lekker album van het duo uit België. Black Box Revelation mag gerust weer op de grote podia verschijnen.

17 april 2023
In dit bericht:
Translate »