Het was 11 november 1939 dat Bill Joe Shaver werd geboren. De man ontwikkelde zich als een country zanger. Een man die voor de pure country sound stond. Hij zag er ook uit zoals je van een Country muzikant verwacht en daarmee wist hij zich in diverse films te spelen. De man overleed 28 oktober 2020 aan een beroerte.

Het bijzondere aan deze man was dat hij op jonge leeftijd 2 vingers verloor en toch de gitaar leerde te spelen. De man heeft 17 albums op zijn naam staan en 8 live albums. Hij was een zeer gewaardeerde muzikant in dit genre en daarom zien we nu ook een tribute album met Willy Nelson die ‘Live Forever’ met Lucinda Williams vertolkt en het mooie ‘Georgia On A Fast Train’ voor zijn rekening neemt.
Edie Brickell tekent voor  het kwetsbaar intens nummer ‘I Couldn’t Be Me Without You’, Nathaniel Rateliff voor zijn versie van ‘You Asked Me To’ en Steve Earle voor het ‘Ain’t No God In Mexico’.

Een mooi begin om een album al samen te stellen. Naast deze grootheden zijn de country helden George Strait die met ‘Willy The Wandering Gypsy And Me’ imponeert, Jason Isbell vrouw Amanda Shires het ‘Honky Tonk Heroes’ een swingend piano momentje op dit album geeft en Allison Russel die het album met een juweeltje ‘Tramp On Your Street’ afsluit.

27 november 2022
In dit bericht:
Translate »