De Engelse zanger William Broad wist met zijn punkband Generation X zich al in de picture te spelen. Wanneer ‘Dancing With Myself’ een hit werd, was de gedachte van de punk verloren. Toch smaakte dit naar meer en ging Idol zijn eigen pad volgen.

Zijn eigen band kent vooral een meester gitarist, Steve Stevens, die later het Michael Jackson Dirty Diana inspeelde. Het titelloos album kreeg direc succes met ‘White Wedding’ en ‘Hot In The City’ en de punker werd al meer een rocker. Het opvolgende Rebel Yell album werd de grote doorbraak en zelf weet hij altijd terug te komen op de Rebel sound.

Dit doet de man dan ook op dit nieuwe mini album The Cage waar hij in zijn ‘Rebel Like You’ zichzelf in terug ziet. Het album kent 4 songs waaronder een meer dance nummer ‘Miss Nobody’. Toch zijn de betere songs het openingsnummer ‘Cage’ en het ‘Running From The Ghost’ wat voor mij het beste nummer van het album is. Het album is een mooie aanvulling op zijn Ep van vorig jaar, en laten we even het kerstalbum van de man links liggen.

Billy Idol staat niet zo snel in Nederland bovenaan een lijstje, toch weet de man nog steeds heerlijke poprock te maken en is de sound van Stevens nog steeds optimaal! 

25 september 2022
In dit bericht:
Translate »