De Britse punkrocker van toen wist met het album Rebel Yell het grote publiek aan te spreken. Billy Idol was de punker met het opgeheven neusvleugel die enig rebellie uitstraalde. Samen met gitarist Steve Stevens groeide beide samen uit tot wereldsterren en dit album maakte voor hen veel mogelijk.

Rebel Yell is inmiddels een classic te noemen. De titel al en het album zeker. Met hits als ‘Eyes Without A Face’, ‘Flesh For Fantacy’ en ‘Catch Me If I Fall’ werd de brutale punker een popster met een ruw tintje. Het rauwe gitaar geluid van Steve Stevens hielp hier zeker bij. Zelf Michael Jackson huurde de man later in voor het nummer ‘Dirty Diana’.

Het is met de revival tour van Idol dan ook heerlijk om dit album te beluisteren. Met de songs ‘Blue Highway’ en ‘Stand in the Shadows’ had de man zo nog 2 hits op zijn naam kunnen schrijven. Natuurlijk is het titelstuk en opener nog even strak en heerlijk om dit weer op te zetten.
Het jubileum krijgt een bonus cd met demo versies die vooral in de mix wellicht niet gemasterd zijn. Het is feller en meer in your face. Daarnaast horen we de eerste versie van de hits en begrijpen dat producer Keith Forsey hier toch even een andere draai aan heeft kunnen geven. Gelukkig maar ….

1 juni 2024
In dit bericht:
Translate »