De Engelse singer Songwriter Bill Ryder-Jones weet al enige tijd wat albums te presenteren. Met zijn laatste album ‘Yawn’ kent Artic Monkeys en met zijn voormalige band The Coral wist hij de wereld van de muziek al te ontdekken. Het is dus geen groentje en dit jaar verschijnt zijn 5de album.

De songs zijn weer even ingetogen en past bij de wintersfeer. Achter een piano laat hij ‘A Bad Wind Blows In My Heart. Pt3’ door de speakers klinken. Mooi en intens waarbij langzaam de andere instrumenten in het geheel van het nummer schuiven.
Zijn stem is heerlijk om naar te luisteren. Niet opgepoetst of vol overgave ingezet, maar warm met een kraakje in de stem dat de songs ten goede komt.
Of het nu het meeslepende nummer ‘We Don’t Need Them’ of het luchtige ‘I Hold Something In My Head’ is. Ryder-Jones weet er raad mee.  De songs zijn allen even pakkend en prachtig. Het album heeft even een extra draaiuurtje nodig om het allemaal te laten bezinken maar dat komende strijkers va  ‘This Can’t Go On’ en het houterige ‘Nothing To Be Done’ beter tot zijn recht.

Met de juweeltjes ‘Christinha’ en de zelfspot in ‘How Beautiful I Am‘ brengen het album tot een verrassend album, zo begin van dit jaar!

20 januari 2024
In dit bericht:
Translate »