Bill  Fay – Still Some Light pt. 1


De Engelse singer-songwriter Bill Fay  wist begin jaren 70 prachtige albums te maken. Inmiddels heeft de man een comeback gemaakt en weet hij het afgelopen decennia nog 3 prachtige albums te maken. Dat bracht het label het idee om de oude songs weer uit de kast te halen.

Singer-songwriter geest

Dit album is dan ook een verzameling van songs die Bill Fay in zijn kracht van de jaren 70 heeft gemaakt voordat hij van het label werd gegooid. Daarna was het donker. Nu terugkijkend zijn de eerste platen van de man erg mooi. Met psychedelische klanken en singer-songwriters stappen die ver zijn tijd vooruit waren. Time of The Last Persecution uit 1971 is prachtig en hier horen we thema’s terug op dit album zoals het Plan D.

Opgepoetste demo’s

Still Some Light is dan ook een album dat oude demo’s van zolder komen en nieuw licht op laat schijnen. Het zijn songs die oud klinken maar ook prachtig en ingetogen zoals het ‘Sing Us One of Yours Songs May’, ‘Love is A Tune’ en ‘Dust Filled Room’.
Het is een album vol prachtige songs die de tijd hebben doorstaan. Het kraakt hier en daar en wanneer deze demo’s met minimale middelen zijn opgenomen is de kwaliteit van dit album goed te noemen.  17 songs uit de oude doos waarmee hij met ‘I Hear You Calling’ het album afsluit. Daar waar Randy Newman en Elton John goed naar geluisterd hebben en dat in hun albums terug laat komen.

De ondergewaardeerde muzikant Bill Fay is inmiddels al op leeftijd en hopelijk weet hij nog steeds nieuwe songs te maken,  want dat is hij niet verleerd. 

17 januari 2022
In dit bericht:
Translate »