De heren Aaron Dressner van the National en Justin Vernon van Bon Iver hebben het maar druk. Met Big Red Machine hebben ze elkaar na tien jaar in 2021 weer gevonden. In de Covid-19 tijd weet men elkaar weer te vinden en laten ze hun muzikale creativiteit er op los.

Het album is vanaf de eerste tonen direct pakkend, mellow en toch ook modern dansbaar te noemen. Latter Days met Anais Mitchel is het eerste nummer van deze Amerikaanse zangeres. Ze neemt de ruimte en zingt New Auburn en met de Fleet Foxes weet ze van Phoenix een mooie song te maken. Opvallend is de naam Ben Howard, die met This is The Kit het ‘June’s River’ voor zijn rekening neemt.

De juweeltjes zijn de songs van Taylor Swift. Het is duidelijk dat zij zich als een vis in het water voelt bij wat deze heren produceren.  ‘Birch’ en het popnummer ‘Renegade’ zouden dan ook niet misstaan op haar nieuw album. Het is dan ook de sfeer van het album, waar de ontspanning en prachtige samensmelting tot een geheel komen.

Het is een prachtig album geworden waarbij de sfeer van Dressner en Vernon weer prachtig terugkomen. Maar ja, niemand weet hoe lang het lukt om dit project in stand te houden. Hopelijk nog heel wat jaartjes. 

4 september 2021
In dit bericht:
Translate »