De Schotse rockband met Simon Neil weet zich in Nederland al sinds 2007 zich te presenteren als een energieke live band. Met The Myth of the Happely Ever After weet men een vervolg te maken op het album A Celebration of Endings uit 2020. Als deluxe album krijg je bij dit album een live album van het recente album als bonus erbij.

Het recente album was wat luchtiger van aard, maar de covid bracht de ware aard van de band weer terug. De songs zijn stevig en hier en daar ruw in de sound. Maar even melodieus en energiek te noemen.  ‘A Hunger in Your Haunt’ is al een heerlijk nummer dat je meesleept in het album.  Met ‘Denier’ weet men de frustratie van het thuis in de schuur spelen helemaal terug te binnen. Het is een heel ander geluid dan het nummer ‘Witch’s Cup’ of het akoestische ‘Holy Water’ over “the sinners in the hospital room”. Zoals Neil het later noemt ‘Errors In The History of God’.

Gedurende het album worden de songs beter en melodieuzer met een mooie afwisseling van instrumenten en drives in de songs. Met de elektronica intro van de humoristische ‘Slurpy Slurpy Sleep Sleep’ dat daarna in de meeslepende powerrock overgaat, sluit de band dit prima album af.

Biffy Clyro is te zien in Nederland op 22- 2 – 22 in Afas Live te Amsterdam 

2 november 2021
In dit bericht:
Translate »