Beyond The Labyrinth – xxV


Beyond The Labyrinth is een Belgische rockband en bestaat uit Filip Lemmens (zang), Geert Fieuw (gitaar, achtergrondzang), Dominic Heynderickx (basgitaar), Eddy Scheire (keyboard, achtergondzang) en Michel Lodder (drums, loops). Om hun nieuwe album xxV (uitgesproken als vijfentwintig) ten tijde van de pandemie op te nemen, hebben alle bandleden hun delen thuis opgenomen. De uitzondering zijn de drumstukken. Die zijn ook deels opgenomen in GPS (Geerts Private Studio).

Jubileum en crowdfunding

xxV is het vijfde album van Beyond The Labyrinth. Ze vieren daarmee gelijk hun 25-jarig bestaan. De financiering is op bijzondere wijze gedaan. Fieuw heeft privé contact opgenomen met de fans en heeft persoonlijk voor het project ingestaan. Als dank hebben de fans het album gekregen voordat er ook maar iets naar de pers is gegaan of voordat er een promo is uitgebracht.

Tracklist

Er wordt geopend met ‘Altitude of energy’, een track met een positieve vibe en een melodie die goed blijft hangen. ‘Louder than thunder’ is wat heavier en proggier. Qua zang(stijl) doet Lemmens een beetje denken aan Bruce Dickinson. Als we er nog een bekende band/zanger erbij gaan halen, doet ‘Invisible battle scars’ qua ballad en zang denken aan Judas Priest/Rob Halford. Na een wat rustiger nummer, gaan we over naar het groovy ‘Nothing comes for free’. ‘Dedicated to sir J./rush rush rush’ valt mede op door het intro waardoor je je op een kermis lijkt te wanen. ‘Falcon eye’ heeft net als de openingstrack een positieve vibe en een catchy melodie. Met ‘In Camera’ wordt er weer even een rustpunt ingebouwd waarbij de gitaar een groot deel van de mooie melodie bepaald. Na wat rust krijg je met ‘This is how we roll’ en ‘Improve, enhance’ de meest heavy tracks van xxV voorgeschoteld. Er wordt vervolgd met het ritmische en dansbare ‘Up there in the sky’. ‘Rise above’ bevat dan weer een jazzy geluid. De laatste originele track is ‘Long way home’. Dan zijn er dus al twaalf nieuwe tracks, maar de fans/luisteraars worden ook nog getrakteerd op de twee oudere tracks ‘Healer’ en ‘Wings’, maar dan dus gespeeld door de huidige line-up.

Classic Rock en jaren 80 synth sound

xxV is classic rock in een moder(er) jasje met veel invloeden van de jaren 80 synth sound. Elke track heeft wel weer wat anders waardoor het elke keer weer een beetje een verrassing is wat je voorgeschoteld krijgt. Aan het begin mis je misschien een wat voller geluid, maar dit is na een aantal tracks sowieso wel te horen. xxV is sinds vandaag uit op CD en wordt op 15 februari gereleased op digitale platforms.

15 december 2021
In dit bericht:
Translate »