Beth Hart – Tribute to Led Zeppelin


De Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart wist in haar begin periode diverse Beatles songs te coveren waarna haar inspiratiebron Etta James werd. Nu heeft Beth Hart haar eigen sound gevonden en is ze een inspiratiebron voor anderen. Met haar blues en rauwe stem vond ze haar maatje Joe Bonamassa waar ze samen diverse album mee maakte.

Led Zeppelin

Nu liggen de blues en rock dicht bij elkaar, waarbij de gothfathers van dit genre Led Zeppelin een eerbetoon krijgt. Beth Hart weet het stemgeluid van Robert Plant goed te benaderen, en treedt daarbij in de voetsporen van Heart Ann Wilson. De band Heart weet een tribute aan de band tijdens hun live shows te geven en Hart nu op album.
Oke, om het album nu te beginnen met Whole Lotta Love vind ik wat voor de hand liggend. Maar Hart weet ook de songs ‘Kashmir’, ‘The Crunge’ en ‘No Quarter’ op het album te zetten.
Ze put haar Zeppelinsongs van diverse album en weet het origineel vaak aardig te benaderen. Met  ‘Good Times, Bad Times’, ‘Dancing Levee’ en ‘Rain Dog’ weet ze lekkere songs uit de discografie te pakken.

Hart and Soul

De stem van Hart vloeit heerlijk in de songs die met deze band sterk op plaat wordt gezet. Dat is niet altijd het geval bij Led Zeppelin tributes. Dit keer geen ‘Rock n Roll’ maar wel een mooie versie van de classic ‘Stairway to Heaven’.
Hiermee kan Hart de shows in Nederland in november en in de zomer in Grolloo  extra kleur geven en relatief bekende songs aan haar setlist toevoegen. Samen met haar eigen heerlijke songs zal het zeker een feestje gaan worden. 

27 februari 2022
In dit bericht:
Translate »