Bertolf Lentink is een Nederlandse singer-songwriter die velen van ons op een podium hebben gezien. Voorheen speelde hij bij Ilse de Lange, de coverband van Crosby Stills Nash & Young, Her Majesty en weet al jaren mooie liedjes te schrijven. Zo schreef hij Other Side of Me van Roel van Velzen, ‘Won’t You Let Me Have My Way With You’ van Miss Montreal en was hij een bandlid van de DWDD huisband van Henny Vrienten.

Nu komt de man met album nummer 8 Happy In Hindsight dat een van zijn mooiste albums is geworden. Met the Beatles in je achterhoofd hoor je als het ware Paul McCartney met nieuwe liedjes die de sfeer van de laatste jaren van The Beatles ademen. ‘Back To The Garden’, het titel stuk of ‘What Have i Dragged You Into?’ met een lekkere gitaarsolo aan het eind zijn gewoon heerlijke popsongs. Niets nieuws maar gewoon heerlijk om op te zetten. Zo zijn songs ‘Welcome Time Travellers’ en ‘Everywhere I Go’ opvallende songs. De Americana sound is wat naar de achtergrond geschoven en ligt de nadruk op de pop en met ‘Don’t Look Up, Don’t Look Down’ en ‘You’re Not Gonna Get It Everyday’ komt de country even om de hoek kijken. Dit weet hij dan ook goed te brengen en is zijn gitaarspel dan ook opvallend goed.

Het siert natuurlijk dat Bertolf zelf voor een groot deel het album heeft gemaakt en geproduceerd. En dat is meer dan goed geslaagd! 

30 mei 2021
In dit bericht:
Translate »