De Nederlandse gitarist Bertolf behoort nog steeds tot de meest getalenteerde gitaristen van Nederland. Talent? Of heeft hij dit nu wel eens bewezen dat het zo is. De man uit Zwolle wist al snel aan te sluiten bij de band van Ilse de Lange. Zijn liefde voor de Beatles hoor je in zijn solo albums en verschijnt met Her Majesty (Crosby Stills Nash tribute) in de Nederlandse theaters.

Van talent tot onder gewaardeerde genialiteit

Inmiddels is Bertolf een veel gevraagde gast voor albums en live shows. Hier speelt hij zijn vingers blauw en weet hij de bluegrass en folksound optimaal weer te geven. ‘The Way I Love You Now‘ is al heerlijk en Ilse ondersteunt hem in ‘Before The Storm’. Met het openingsnummer geeft Bertolf direct zijn visitekaartje weg. Het snelle gitaarspel van de bluegrass is pakkend en mooi. Met hulp van Jerry Douglas ( John Hiatt), Stuwart Duncan,  Mark Schatz, Wes Corbett (banjo) en David Benedict (mandoline) doken ze in de catalogus van Bertolf.

Best of …

Met de songs uit het verleden zoals het mooie ‘Another Day’, ‘Mary’ en zijn ode tot zijn vrouw ‘Patty Lane’ krijgen een nieuw jasje maar blijven herkenbaar mooi. Met een semi intro van The Who start hij ‘Team Hoover’ dat uitmond tot een mooi gitaarduet met viool. Tim Knol helpt mee met het pure country geluid van ‘Even the Bad Ends Badly’. Herkenbaar wordt de manier van tokkelen van Bertolf. Toch weet hij telkens weer een mooi intiem liedje ervan te maken.

Al is het een soort van Best of … toch is het een mooi album geworden!

Komende  maanden staat de man met de bluegrassband in de theaters van Nederland.

10 september 2023
In dit bericht:
Translate »