Becky Hill

In 2012 haalde ze het tot de halve finales van The Voice in UK en maakten we kennis met Becky Hill. Negen jaar later is daar nu eindelijk dat lang verwachte debuutalbum Only Honest On The Weekend.

Koningin van de singles
Ze zat in het team van Jessie J en haalde de finale dus niet. Toch bouwde de inmiddels 27 jarige Becky Hill haar carrière uit en had tot op heden vooral in Engeland succes. Een kleine 25 singles bracht ze uit, werkte samen met diverse grote namen en was zowel in 2019 als 2020 één van de meest gestreamde vrouwelijk artiest in de UK. Niet voor niets werd ze dan ook de “single-Queen” genoemd maar uiteindelijk is daar met Only Honest On The Weekend dan nu dat lang verwachte debuutalbum. Ze schreef mee aan alle songs en kreeg nu ook weer assistentie van een groot aantal namen zoals David Guetta.

Unieke stem
Becky Hill opent het album met een aantal krachtige pop/dancesongs waarbij de verleidelijk opener ‘I Got You’ een tikkeltje provocerend is maar wel dat gewenste visitekaartje. Vervolgens voert ze het tempo op en neemt ons mee naar de dansvloer met nummers als ‘Last Time’ dat een duidelijk ’90-dance-signatuur heeft, ‘Better Off Without You’ (Ft. Shift K3Y) over een verbroken relatie en het zeer catchy ‘Remember’ dat met de hulp van David Guetta tot stand kwam. Los van al dat pop en dance geweld heeft de Britse gewoon een hele mooie stem met zo nu en dan een aandoenlijk rauw randje. Zo is ‘Perfect People’ een zeer geslaagde ballad waar Becky ineens erg breekbaar klinkt en bij het met strijkers omvloerde ‘Distance’ wordt haar stem pas echt in de spotlights geplaatst.

Hit-in-de-dop
In Engeland wordt ze wel eens vergeleken met een ster als Dua Lipa en al luisterend naar dit album begrijp je ook wel waarom. Luister maar eens naar de hit-in-de-dop ‘My Heart Goes’ (ft. La Di Da) waarbij stilzitten geen optie is. En zo rijgt de Britse het ene popnummer aan het andere zonder dat de verveling toeslaat. Stuwende beats, catchy melodielijnen en een meer dan prima stem. ‘Could be My Somebody’ (ft. Simba) kent ook duidelijk weer die 90’s dance-invloeden met slimme en gimmick-achtige muzikale versieringen en een bescheiden rap bijdrage. Op ‘Business’ klinkt ze een beetje stoer, ‘Waiting Not Looking’ bevat een beetje triphop en bij het rustig beginnende ‘Lessons’ (ft. Banx & Ranx) wordt gaandeweg het tempo toch weer naar dansniveau opgeschroefd met hier en daar een stukje “explicit” tekst. Zo wordt de pop/dance lijn krachtig in stand gehouden met ‘Is Anybody There’ en ‘Through The Night’ (ft. 220 KID) als prima afsluiters.

Eindoordeel
Met Only On The Weekend levert de talentvolle Becky Hill een prima popalbum af dat waarschijnlijk ook de doorbraak voor haar buiten Engeland wordt. Mede vanwege de creatieve samenwerkingen en de kwaliteit van nummers als de opener ‘I Got You’ en ‘My Heart Goes’ sluit ik enkele hit noteringen niet uit. Becky heeft gewoon een uniek stemgeluid dat in de ballads mooi tot uiting komt en haar veel mogelijkheden biedt. Veel luisterplezier. 

3 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »