Het was liefde op het eerste geluid wanneer de heren Andrew Davie en Kevin Jones onder de naam Bear’s Den hun album Islands in 2014 brachten. Nu zijn we 9 jaar verder en komt met na het recente album Blue Hours met een EP. Iets wat de heren vaker doen voordat het album verschijnt.

Dit keer First Love. Een EP met 4 songs over de liefde. De liefde voor ‘Evelyn’ en ‘Helen of Hammersmith Bridge’. De songs die ze eigenlijk toen hadden willen schrijven om de liefde te veroveren. Nu terugkijkend is het een mooi gebaar. Mooie songs die intiem zijn, waar Bear’s Den een vorm voor heeft gevonden waar menig iemand jaloers op kan zijn. Singer-songwriting met  de akoestische gitaar en puntje van kwetsbaarheid dat in beeldende tekst terug komt. Met wat strijkers erachter waardoor het weemoedig wordt. Het is allemaal in het ‘Teach Me Ava’ terug te vinden.

Het is Bear’s Den op zijn best en dit voorproefje is veelbelovend voor het nieuwe album.

De heren komen met hun band naar Nederland en spelen 27 juni en 1 juli in de uitverkochte locaties Openluchttheater van Bloemendaal en het Amsterdamse Bos.

25 juni 2023
In dit bericht:
Translate »