Bastille – Give Me The Future


De Britse alternatieve band met de Franse naam legt met hun nieuw album meer de nadruk om de synthpop dan de rocksound van weleer. Toch is het altijd een heerlijke feest en dance band geweest.  

De band weet met de nieuwe single ‘Distorted Light Beam’ de sound van het album in een notendop weer te geven. Het is dan ook een prima visitekaartje voor het album. De sound of the future staat op dit album centraal. Toch weet men hun verleden niet los te laten en is het album eerder een zoektocht waar de band naar toe wil.

Filmtracks

‘Thelma & Louise’ is een heerlijke film maar de vrijheid in de film komt niet zo sterk terug in het liedje. Toch weten de heren met dit nummer weten ze op een geinige manier de diversiteit in het nummer terug te brengen. Digi en handclaps met melodieus pakkend refreintje.
‘Back to the Future’ was ook een heerlijke serie films met verstrekkende thema’s voor de toekomst die in de jaren 80 werd gelanceerd. De verwachting is dan dat ze dit ook in dit nummer of song weten te proppen. Maar daarmee kabbelt het allemaal wat in door en is het eerder een song om even terug in de tijd te gaan.

Futuresound of the past

Wanneer we de futuresound van de verwachting even loslaten weet Bastille wel een prima album te brengen. Promises met Riz Ahmed en het grote gat wat we in de toekomst moeten doen is met BIM het  ‘Future Hole’ tot een prima afsluitende song gepresenteerd. 

Prima album van Bastille waarbij de aandacht meer op de synthpop ligt. Thats the future of Bastille. Bastille is 5 april te zien in Ziggo Dome te Amsterdam

4 februari 2022
In dit bericht:
Translate »