De zangeres Basia Bulat woont in het Canadese Montreal. Inmiddels heeft ze al wat al wat albums op haar naam staan. Al lijkt het nieuwe album The Garden een van de meest toegankelijk albums van haar. Misschien logisch omdat een verzamelalbum is met de lekkere songs in een nieuw jasje gestoken.

Nu met orkest

De periode van de pandemie was voor Bulat een tijd om haar eigen songs tegen het licht te houden. Nu ze net is bevallen van een dochter weet ze de songs liefelijk te maken en samen met een orkest gaat ze de afgelopen 5 albums van de 15 jaar bij langs.

Zo zijn alle songs getiteld als ‘the Garden version’ en wandelt ze door heerlijke songs als ‘The Shore’, ‘Heart of My Own’ en songs van het recente album ‘Are You In Love’. Ja en ze was verliefd. Het titelnummer ‘Fables’,  ‘Love is At The End of the World’ en ‘Already Forgiven’ krijgen een nieuw jasje. Het zijn maar 4 van de 16 songs, waardoor het een mooie mix is geworden van oude en nieuwe songs. Het is ook niet dat het een album met een druk vol orkest wordt gespeeld. Er is een mooie balans in de songs gevonden. De spanning van de strijkers en pakkende melodielijnen brengen het album speels. Zelf weet Bulat een mooie stem op te zetten die niet uitsprekend hoog of laag, beetje hees maar zeker heerlijk is naar te luisteren.

Live

Het is dan ook een heerlijk verfrissend album! Basia Bulat is vrijdag 18 maart te zien in Paradiso te Amsterdam. 

21 februari 2022
In dit bericht:
Translate »