De bloed spugende zombies uit het moeras is de cover van het derde album van de Engelse band Bas Jan. De band is een female act met mutli talent Serafina Steer van Jarv IS, Emma Smith van Jarv IS en Seamus, Rachel Horwood  van Trash Kit  en Charlie Stok van de band The Irrepressibles.

Deze vrouwen hebben hun band vernoemd naar de Nederlandse kunstenaar Ban Jan Ader. Het debuut album Yes I Jan was een solo project van Serafina, maar voor dit album krijgt iedereen de ruimte.

Het album kent mooie popsongs met een indie sausje. ‘Cried A River’ kent een heerlijke deining en met ‘Tarot Card’ is de spanning van de uitkomst in het nummer te voelen. Er hangt een tekstuele sfeer van humor, depressie en een uitlaatklep van frustraties. In het openingsnummer  ‘At The Counter’ weet men de eenzaamheid in humor te gieten alsof het de beste tijd van haar leven is.
Met  de blijheid van een ‘Credit Card’ worden de gevolgen wat onderschat en het vrolijke ‘Ding Dong’ kent een heerlijke manier om de harmonische vocalen tot een song te brengen.

Hier en daar een vleugje naar de 80s elektrobeats van New Order, Pet Shop Boys en Belinda Carlisle maken nu een stap naar de  huidige tijd.

Prima album!

20 januari 2024
In dit bericht:
Translate »