Het is allemaal even rose en met felle kleuren kleurt het doek van de bioscoop.

De film Barbie is een grote hit. Met een top marketing productie hierachter wordt ook de muziek niet vergeten. Het mag allemaal wat kosten en artiesten doen hier met $ liefde voor Barbie graag aan mee.

Het levert een album op vol potentiele hits.

Lizzo weet het album toepasselijk te openen met ‘Pink’ waarna Dua Lipa haar pakkende dansbeats met ‘Dance The Night Away’ er moeiteloos inschuift. De ritmische klanken van Karol G en Aldo Ranks doen de heupen wiegen op ‘WATATI’. De dance beats van Sam Smith, (‘Man I Am’)  Charlie XCX  (‘Speed Drive’) en Nicki Minai (‘Barbie World’) zijn minder spannend en Tame Impala laat zich met ‘Journey To The Real World’ verleiden tot dezelfde zoete klanken die we uit de 80s kennen. Daarmee is zijn bijdrage van 1.30 minuut dan ook het maximale. Naast Billie Eilish met ‘What WasI Made Of?’ weet Khalid met ‘Silver Platter’ en Haim met hun ‘Home’ prima songs te leveren.

Acteur Ryan Gosling levert het Matchbox 20 song ‘Push’ en het rockende ‘I’m Just Ken’. Songs die Mark Ronson zoals meerdere songs voor het album heeft geleverd. Met dit nummer weet GnR Slash, Wolfgang VanHalen en Foo Fighter Josh Freese de instrumenten in te spelen. Het album eindigt met Indigo girls cover ‘Closer to Fine’.

Prima album, eigentijds en al is het geheel erg glad geproduceerd.

 

12 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »