Babymetal – 10 Babymetal Budokan


Menigeen zal vreemd hebben opgekeken toen Babymetal tien jaar geleden ten tonele verscheen met hun combinatie van heavy metal en j-pop, ook wel kawaii metal (cute metal) genoemd. Het is heel catchy en populair gebleken. Inmiddels draaien ze dus alweer tien jaar mee en hebben ze verschillende highlights mee mogen maken, zoals wereldtours, op het hoofdpodium staan van prestigieuze festivals als Sonisphere en Glastonbury en het supporten van artiesten als Metallica, Guns ’N Roses, Red Hot Chili Peppers en Lady Gaga.

Grootste hits

Er wordt geopend met ‘Babymetal death’, een ruim acht minuten durend intro met gesproken woord wat de spanning goed opbouwt. De laatste paar minuten bestaan uit stevige gitaarriffs wat overgaat in ‘Ljime, dame, zettai’. Daarna volgen al ‘Gimme chocolate!’ en ‘Doki doki morning, een paar van hun grootste hits. Dat deze al zo vroeg op de setlist voorkomen spreekt van vertrouwen vanuit de band voor de rest van de setlist. Later volgen nog ‘KARATE’ en ‘Headbangeeeeerrrrr!!!!!’ wat samen met ‘Gimme chocolate!’ een paar van Babymetal’s meest herkenbare nummers zijn. De powerballad ‘No rain, no rainbow’ is het eerste en enige rustpunt in de setlist.

Gastoptredens

Gastoptredens kunnen tijdens een anniversary natuurlijk niet ontbreken. Het eerste gastoptreden wordt verzorgd door niemand minder dan Alissa White-Gluz (Arch Enemy). Zij laat haar grunts horen tijdens ‘Distortion’. De Thaise rapper F. Hero is te horen op ‘PA PA YA!!’.

Ten years and going strong

10 Babymetal Budokan sluit af met het grootse en bijna vijftien minuten durende ‘Road of resistance’. Met dit livealbum heeft Babymetal een sterke productie afgeleverd. Het live-aspect is duidelijk voelbaar. Neem alleen al het enthousiasme van het publiek wat duidelijk te horen is. Het is een mooie weerspiegeling van Babymetal’s carrière tot nu toe. Op naar nog vele mooie jaren. 

11 december 2021
In dit bericht:
Translate »