Om de zoveel jaar verschijnt er van de Axel Rudi ell Band een album vol ballads. De band met zanger Joey Gioelie en drummer Bobbi Rondinelli ondersteunen de meester gitarist. Naast deze bandleden zijn Ferdi Doemberg en Volker Krawczck al ruim  10 jaar in deze band. De voormalige Steeler gitarist weet inmiddels zijn eigen carrière glas te geven met heerlijke rock albums.

Dit keer komt er weer een tussendoortje op de markt. Een album vol good old rock ballads. Met ‘Diamond and Rust’ van Judas Priest en het wereld beroemde ‘Dust in in the Wind’ van Kansas als cover songs. Het zijn songs die Pell op zijn wijze vertolkt, met de nadruk op de solo’s die hij binnen de songs verwerkt. Natuurlijk is dat ook zijn kracht. Dat zien we dan ook terug het album door de instrumentale songs.
De ballad moet wel ruim gezien worden. Met een wat steviger ‘Gone With The Wind’ en een wat matig begin van Tom Jones ‘She s A Lady’ veranderd dit gedurende het nummer in een snellere versie waardoor de gitaar solo van Pell beter uitpakt. Het wordt wel wat spannend wanneer Gioelie de zang naast die van Tom Jones zou neer leggen. Het album is dan ook eerder een leuk feestje waar de band plezier in heeft om dat zo te maken. Dat klinkt er ook zo. Het ‘Room With A View’ van Tony  Carey pakt in dit geval wel erg goed uit. De country ballad past in de sfeer van het album.

De songs ‘Fly With Me’ en ‘A Blind As A Fool Can Be’ zijn juweeltjes in een stevig rock album. Hier komen de songs goed uit de verf, maar na 10 van dit soort songs valt het allemaal niet meer zo op.

23 april 2023
In dit bericht:
Translate »