De Amerikaanse rock act Autograph wist met hun mainstream rocksound de US hitlijsten te bestormen. He nummer ‘Turn Up The Radio’ was een sterk debuut en oprichter zanger/ gitarist Steve Plunket mag trost zijn  op zijn band. Autograph wist een vette rocksound te produceren die Motley Crue en Quiet Riot deed verbleken. Al was dit in het begin en daardoor een doorbraak gaf voor de glamrock acts voor de jaren 80.

Inmiddels is Plunkett niet meer in de band en weet gitarist Steven Lynch ook een andere invulling aan zijn leven te geven. De Braziliaan Simon Daniels is een waardige vervanger. Na 5 jaar verschijnt het nieuwe album Beyond.

Het brengt wat er van de band wordt verwacht.  Een mainstream rock sound dat er best mag zijn. Het album start strak met ‘This Aint The Place I Wanna Be’ en met een lekkere drive in’ Take Me Higher’ en ‘Run For Your Life’ wordt de betere rocksound weer gegeven. Toch blijft het in de 80’s sound hangen al is de productie  beter dan de algemene Frontiers albums. Het is een album waarbij gitarist  Lynch vervangen is door House of Lords gitarist Jimi Bell. Het zijn ook de laatste klanken van bassist Randy Rand  die in april overleed.
Het album is het sterkste album van de band sinds jaren. De songs ‘Beautiful Disaster’ en ‘Feels So Good’ brengen het tempo van de mainstream rockalbum even omhoog.

Prima rock album !

20 november 2022
In dit bericht:
Translate »