Het zijn de IJslandse seizoenen Arstidir die met hun nieuw album weten te verrassen. Het album Blik kent heerlijke popsongs en is dan ook een van de verrassingen van de afgelopen maand. Het pakt je vanaf het openingsnummer ‘The Wave’ en neemt je met de popsongs mee. Hoewel ze als stevige rockmannen overkomen is de muziek vooral pakkend en catchy met hier en daar een viool en digi sound.

Kijk!

Blik (betekent kijk)  is het achtste album van de heren kent dan ook een heerlijke indie folk sound met een powerful ‘Sanity’ weten Gunnar mar Jacobsson, Ragnar Olafsson en Daniel Audunsson (hoe IJslands wil je het hebben) ook een andere toon aan te slaan.
In het verleden hebben ze met Anneke van Giersbergen  ‘Verloren Verleden’ gemaakt. Nu ze op eigen benen staan weten ze zeker mooie melodien te brengen. Met een doorsnee indie pop dat gekleurd wordt door prachtige zangpartijen en strijkers die Grammy Award winnaar Marc Urselli heeft ontwikkelt en door de Britse componist Rosabella Gregory tot haar  arrangementen taak heeft genomen.
‘A New Tomorrow’ en ‘Seven Years’ zijn prachtige songs die doen denken aan A-ha in een moderne tijd. Met ‘Let’s Pretend’ weet men een danspartij aan het eind van het album te starten.
Het album is dan ook een juweeltje en voor de toekomst mogen we alles van deze band verwachten.

WIN HET ALBUM VAN ASTIDIR EN STUUR EEN MAIL NAAR INFO@NOORDEVENTS.NL
laat weten waar deze band vandaan komt!

 

Live

Arstidir staat de komende maand in Nederland

10 november Stevenskerk te Nijmegen
11 november Tolhuistuin te Amsterdam
12 november Gebouw T te Bergen op Zoom

9 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »