Het is alweer het zevende album van de Engelse Arctic Monkeys. De indie band uit het Engelse Sheffield weet zich al jaren lang te onderscheiden van de Britpop acts. Het tweede album Favorite Worst Nightmare uit 2007 werd de doorbraak van de band en scoorde ook in Nederland en Belgie hoog in de lijsten.

Al is het geen hitsingle band, de albums blijven een succes met de albums Hamburg en AM behouden en de band weet zich als hoofdact van vele grote festivals in Europa te presenteren. Het publiek op Lowlands mocht al even proeven aan het nieuwe album.

Van een postpunk rockband weet de band te verschuiven naar een heerlijk ontspannen indie band. Alex Turner weet met gemak door te ontwikkelen en dit album mooi ingetogen in te zingen. Met ‘There’d Better Be A Mirrorball’, ‘Body Paint’ en ‘Perfect Sense’ zijn enkele songs waar de strijkers optimaal de sfeer van de 50’s inluiden. Met het lichte ‘Hello You’ en het mooie titelstuk met een mooie balans tussen gitaar, piano en zang zijn juweeltjes voor dit album.

Het is wederom een stap voorwaarts van deze band en terecht dat men op de grote podia staan. Komend jaar op 5 en 6 mei staat de band samen met Inhaler in het Ziggo Dome van Amsterdam. 

22 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »