Het duo Aiden Moffat en Malcom Middleton wisten half jaren 90 al hun succes op te bouwen. De heren uit Glasgow hielden het voor gezien in 2006, maar 10 jaar later pakten ze het feestje weer op. De heren wisten in de tussentijd met vele acts samen te werken. Het succes bleef echter meer in UK dan de rest van de wereld.

Good Old

Met hun herkenbaar Schots accent weten ze op een Leonard Cohen manier de songs in te zingen. Hun kracht om prachtige composities te maken is zeker niet onopvallend gebleven. Zo begint hun nieuw album direct warm en aanstekelijk ‘The Turning of Our Bones’,  “Another Clockwork Day’ of het ‘Kebabylon’ zijn prachtig te noemen. Hun teksten die meer inhoud kent dat de mainstream songs weerspiegeld de wereld waarin we leven. Al is het soms wat aan de donkere kant weergegeven. Het meeslepende ‘Tears On Tour’ of het meer rock georienteerde ‘Here Comes Comus’ maken het album lekker divers.

Het album eindigt met het ‘Just Enough’ dat meer als een statement gezien mag worden. Verrassend mooi album van deze “dino’s” uit Glasgow! 

7 maart 2021
In dit bericht:
Translate »