Anouk Teeuwe is inmiddels een Nederlandse zangeres die er toe doet. We kunnen van alles over haar zeggen en van alles van haar vinden, maar ze weet altijd weer te verrassen. Na het succes van de jaren 90 met Urban Solution kreeg ze het label rockchick opgedrukt. Dat is een go om wat anders te gaan doen.

Succesalbums

Hotel New York was het juweeltje voor de jaren zero. Daarna had ieder het over haar relaties . Ze verrast vriend en vijand om mee te doen met het Eurovisie Songfestival en scoort met ‘Birds’ . Dit doet ze nog eens dunnetjes over als schrijver van het nummer ‘Walk Along’ van Trijntje Oosterhuis.

Met ‘Wen D’r Maar Aan’, wat een Nederlandstalig album is, moest gecorrigeerd worden met Trails of Fails. Het maakt een top artiest mooi om eigen muziek te maken wat op dat moment van diegene belangrijk is. Alle grote acts van Bob Dylan, Neil Young tot U2 maakten uitglijders.

Op het veertiende album weet Anouk met een Deena & Jim een concept album te brengen. Een filmisch verhaal over Deena en Jim. Hoewel Anouk het zelf geen concept album wil noemen is het wel een verhaal op een album, dat lijkt me een concept album.

Orkest

Met het Praags Philharmonic orchestra weet ze prachtige composities te maken. Samen met haar schrijfpartner Martin Gjerstad komt ze met een oude sound dat we kennen uit de begin jaren 70. Of het nu Shirley Bassey, Barbera Streisand of Frank Sinatra is. Ze kwamen allen met een album en orkest. De sound van James Bond leaders horen we terug in de jaren zero met Adele. Anouk vind dit mooi en maakt een mooi verhaal over Deena en Jim. Vanaf de eerste klanken van ‘From The Bottom To The Top’   verteld ze iets over haar zelf en waar het album naar toe gaat. We kunnen een lijn leggen tussen haar privé leven en dit album. Met songs ‘Damage Done’, ‘Why Do You Hate Me So Much’ en haar eigen album verhaal in  ‘When I Die’.

Met het mooie ‘Childhood’s Over’ is het tijd voor een nieuw begin. Of je er mee eens bent of niet, het is een nieuwe stap. ‘Agree To Disagree’ is hierin een mooi uitgangspunt om je niet te laten beïnvloeden door derden en daarna per dag gaan leven en te genieten. ‘One Day At The Time’.

Het is een mooi album dat veel mensen gaan beamen. Het is herkenbaar voor velen en zeker ieder die met Anouk door de jaren heen heeft meegeleefd.
Nu is ze gelukkig en vol overgave kust ze haar man. De laatste fotoserie van Erwin Olaf voordat hij overleed.

Live

Het album is met witte hoes als zwarte hoes verkrijgbaar.
Verder zal Anouk met 2 verschillende shows (die toch bij elkaar horen) te zien zijn.

De eerste show is op 29 mei met het orkest de Deena show.

31 mei alleen met band, de Jim Show.
De dag erop doet ze het nog een keer dunnetjes over alleen met band.
Alle shows zijn inmiddels uitverkocht.

 

 

5 november 2023
In dit bericht:
Translate »