Anthony and the Johnsons is de naam van de band waar Anohni in 2015 afsloot. Inmiddels weet de Engelse zangeres die al jaren in US leeft, Anohni  enkele solo albums uitgebracht. Nu is er My Back Was A Brigde waar the Johnsons weer aansluiten.

Persoonlijk en maatschappelijke verhalen

Het album is wederom een persoonlijk album waar de flashbacks naar de tijd waar Marvin Gaye een belangrijke bijdrage in zijn leven legde. Maar ook de overtuiging dat het in de toekomst beter kan en dat er hoop is in de wereld. ‘It Must Change’ is dan ook een mooie drijfveer waar het album mee begint.
Al is er ook drama in het leven van de transgender. De maatschappij die nog het meest worstelt met de transgenders maakt het bijzonder ingewikkeld.’In Go Ahead’ en’Scapegoat’ geeft men hier een weerspiegeling van.
Anhni weet weer prachtige songs te maken waaronder ‘Can’t It s My Fault’ en ‘Why Am I Alive Now’.

Transgender activist

Het zijn allemaal verhalen die we kennen van derden, al is het zo dichtbij en om je heen of sta je er midden in.
Met een foto van de gay rechten activist Marsha Johnson geeft Anohni een statement af en staan de andere Johnsons als activisten achter Anohni.
Een album vol politieke en persoonlijke verhalen dat een beeld geeft waar we als wereld en maatschappij tegenwoordig mee worstelen.
dan helpt dit soort albums om alles weer goed in beeld te krijgen waar het allemaal om draait.

Anohni & the Johnsons staan 10 oktober op het Holland Festival te Amsterdam

9 juli 2023
In dit bericht:
Translate »