Ann Wilson – Fierce Bliss


De donkere zangeres van Heart weet naast haar befaamde million-selling rockband een solo carrière er op na te houden. Haar zusje Nancy Wilson heeft naast haar side-project inmiddels ook haar eerste solo album uitgebracht. Nu is het aan Ann, die eerst 2 EP’s lanceerde om haar Fierce Bliss te lanceren.

Het album begint met een powerful rock song en single ‘Greed’. Het is het nummer dat dicht bij Heart ligt. Al is het verschil dat de sound van Ann solo meer de blues en pop richting uitgaat. Met ‘Black Wing’ komt ze eerder tot de blues en weet ze haar sound te pakken. De zusjes weten altijd goede muzikanten om hun heen te verzamelen en dat is nu ook niet anders.

Met Tom Bukovac naast haar heeft ze een gitarist die voorheen bij John Fogerty, Vince Gill, Stevie Nicks, Steven Tyler, Bob Seger, en ga zo maar door, zijn kunsten vertoonde. Inmiddels behoort de gitarist/ producer tot een van haar bandleden.
Hij weet de heerlijkste slow blues solos uit de gitaar te toveren en dat is dan ook te horen op dit album zoals op het Robin Trower nummer ‘Bridge of Sighs’, ‘Gladiator’ en ‘Fighting For Life’.

Als tweede gitarist weet Ann de Gov’t Mule mainman Warren Haynes te strikken. Hij schreef en produceerde ‘A Moment in Heaven’ en ‘Angel’s Blues’.
Met Vince Gill weet ze het Queen nummer ‘Love of My Life’ tot een duet te brengen. De songs die het beste uit de verf komen zijn de slow popsongs als ‘Forget Her’, al hoor je dat de 72 jarige het gehele album door dat ze goed bij stem is. Het album is dan ook een mooi album geworden dat aansluit bij Heart. Beide dames zijn op solo pad, maar hebben Heart niet uitgesloten voor een vervolg. 

26 mei 2022
In dit bericht:
Translate »