De inmiddels 76-jarige singer/songwriter  Angela Strehli is ondanks haar bescheiden discografie een grote naam in de Blueswereld. We hebben een kleine 17 jaar op dit nieuwe album Ace Of Blues moeten wachten dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

 

Stevie Ray Vaughan

Het album omvat slechts één nummer dat Angela zelf schreef, de overige elf nummers op Ace of Blues zijn een eerbetoon aan de artiesten die haar gedurende haar carrière hebben geïnspireerd. We horen dan ook interpretaties van nummers die oorspronkelijk zijn geschreven door Elmore James, Chuck Berry, Muddy Waters, Howlin ‘ Wolf, Otis Clay en anderen. De afsluiter op Ace Of Blues, ‘SRV’, een mooi en persoonlijk eerbetoon aan wijlen Stevie Ray Vaughan, is het enige door Angela geschreven “nieuwe” nummer.  Met haar band The Angela Strehli Band verdiende ze in de jaren ‘70 uiteindelijk de titel “Queen of Texas Blues” en ze was mede oprichter van de befaamde Bluesclub Antone’s die de thuisbasis was van grote blueshelden als Muddy Waters, Albert King en anderen. In die beroemde muzikale smeltkroes in Austin, Texas, ontstond ook de vriendschap met een toen ook nog jonge Stevie Ray Vaughan. Die vriendschap zou de jaren daarna alleen maar intenser worden dus dat eerbetoon in de vorm van het enige zelf geschreven nummer is niet zo vreemd.

 

Blues en Soul

Angela opent met een meer dan smaakvolle versie van ‘Two Steps From The Blues’, dat we natuurlijk kennen van Bobby Bland en waarbij we meteen kennis maken met de blazerssectie die  een prominente rol speelt op Ace Of The Blues. Vervolgens zijn daar een energieke versie van ‘Person To Person’ (Elmore James) en ‘Ace Of Spades’ (O.V. Wright). Dat Blues en Soul vaak dichtbij elkaar liggen wordt ook op dit album duidelijk al ligt de nadruk natuurlijk op “The Blues”. ‘I Love The Life I Live’ (Muddy Waters) met een hoofdrol voor Mark Kazanoff op mondharmonica en ‘Gambler’s Blues zijn onvervalste en doorleefde Bluesklassiekers maar met ‘Trying To Live My Life Without You (Otis Clay) schakelt Angela moeiteloos over naar de Soul. Verder komen we nog interpretaties van Jimmy Reed, Howlin’ Wolf en Little Milton tegen maar de bekendste cover op Ace Of Blues is toch zeker Chuck Berry’s ‘You Never Can Tell’.

 

Eerbetoon

Zoals gezegd is de afsluiter ‘SRV’ een mooie en beladen ballad die een eerbetoon vormt aan die geweldige muzikant die veel te vroeg is overleden. Wat verder opvalt aan Ace Of Blues is het zeer verzorgde artwork. Een mooi boekje met aanvullende informatie en foto’s geven een mooi tijdsbeeld en zorgen dat dit een uitgave is die je eigenlijk fysiek in je kast moet hebben staan en absoluut een meerwaarde heeft. Het feit dat dit nieuwe album door het Antone-label wordt uitgebracht dat door New West nieuw leven kreeg ingeblazen maakt dat Ace Of Blues een speciaal album is geworden. Een aanrader. Veel luisterplezier!


 


 

23 november 2022
In dit bericht:
Translate »