De Amerikaanse singer-songwriter Angel Olsen is inmiddels toe aan het zesde album. Haar stijl is divers van muzikale invulling. Daar waar ‘All Mirrors’ nog wat onsamenhangend was, kent het recente album ‘Whole New Mess’ intieme kleine liedjes. Wanneer je al haar albums beluisterd weet ze haarzelf te vinden en is dit wellicht haar meest stabiele album. Dit album moet het succes van het begin weer herstellen en de doorbraak naar het grote publiek worden. Big Time!

En het mag ook. Dit album kent prachtige liedjes waaronder het Leonard Cohen achtige ‘Ghost On’ en ‘All The Flowers’. Soms kwetsbaar en intiem en dan weer even lekker luchtige indiepop zoals het album begint. ‘All The Good Times’ en het titelstuk ‘Big Time’. Daar waar in het album gaat over haar ontwikkeling tot wie ze wil zijn, het delen met haar ouders en dat deze ouders daarna in korte tijd te komen overlijden, geeft dit album een open karakter. Eerlijke verhalen die ze zingt  met de buitenwereld om alles te verwerken en te delen.  Muzikaal is het sterker dan de voorgangers. De songs zijn divers in de composities en keuze van instrumenten. ‘This is How It Works’ of het Go Home met subtiel de strijkers op de achtergrond, terwijl de opzwepende stem het nummer dramatisch maakt.

Dit album is het album waar Angel Olsen al jaren naar toe heeft gewerkt. Haar ontdekkingstocht brengt haar nu tot het beste wat ze heeft gemaakt. Hopelijk dat ook andere mensen haar muzikale  kunsten en haar stem omarmen. 

6 juni 2022
In dit bericht:
Translate »