Andrew Combs – Sundays


De Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs uit Dallas, Texas heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een liedjesschrijven dat beeldend zijn verhalen verteld. Hoewel de man met kerst 2020 er helemaal door zat, bleek dit een inspiratiebron te zijn voor dit enigszins donker album. Het verhaal staat dan ook haaks op zijn recente album  uit 2019, The Ideal Man.

De zondagen zijn dan voor de bezinning. Dat geld ook voor de opname van het album. Het kent geen dubs en is puur natuur. De snare drum klinkt hier dan ook weer als en snaredrum en de toetsen komen clear binnen.

Het album is een ingetogen album waar de overdenking voor de toekomst centraal staat. De invloeden van country in ‘Adeline’ en Amerikaans roots en filmische ‘Drivel To A Dream’, swingende ‘Still Water’ en ‘Down Among The Dead’ zijn maken het album gevarieerd en smaakmakend. Met heerlijke laidback songs als  ‘The Ship’ en de opener ‘Godless’ zijn juweeltjes op het album.

Andrew Combs maakt het album wederom erg persoonlijk en houdt het dichtbij zich zelf. Hij weet daardoor een intiem album te maken waar je naar kunt luisteren of als achtergrond muziek goed kunt opzetten. Fijn album!


Loose Music

 

21 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »