Andrew Bird – Inside Problems


De Amerikaanse multi-instrumentalist Andrew Bird is van vele markten thuis. Naast indie rocksongs weet de man altijd een vleugje folk en jazz in de songs te verpakken. Het recente album These 13 was een samenwerking met Jimbo Mathus, wat op het label van 30 Tigers uitgebracht werd.

Nu is hij met een eigen solo album terug op zijn vertrouwde label Loma Vista.  Hier krijgt hij de afgelopen jaren de ruimte om te experimenten in zijn mooie relaxte songs. De man weet hiermee direct te beginnen met een ruim 6 minuten durende ‘Underlands”. Uitdagend in de instrumenten keus en met ‘Lone Didion’ weet de man aan het eind aanstekelijk zijn viool erbij te betrekken. Het zijn over het algemeen ontspannen songs die mooie composities kent. Met een vrolijke melodie op ‘Fixed Positions’ en al fluitend. Dit allemaal komt tezamen in het titelstuk.

Bird weet met ook met dit album weer een mooi diverse album te produceren. Geen heftige beats maar alles in de luwte zonder de aandacht te verliezen. Aanstekelijke songs waaronder het vrolijke ‘Make A Picture’, ‘Eight’ en het intense ‘Funeral’.

Andrew Bird is 16 juli te zien in TivoliVredenburg te Utrecht. 

3 juni 2022
In dit bericht:
Translate »