Nu André Hazes jr. een docufilm op de streamingsdiensten heeft lopen, herinneren we de docufilm van Hazes sr. En ja er lopen nogal wat parallellen van ieders leven. Daar waar de jonge jr.  al vroeg in de schijnwerpers kwam te staan, vergeten veel mensen dat Andre sr. Als 8 jarige jongen zijn eerste tv zangdebuut maakte op nationale tv.

Het leven van een zanger gaat niet altijd even vlekkeloos. Daar waar er nu veel te doen is om jr. kent sr. met Annie ook een heel verhaal. Annie, zijn eerste vrouw die Alberti een cassette gaf met de liedjes van Hazes, werd Andre aangemoedigd om zelf de liedjes te zingen. Het was het begin van het grote succes van deze man.

Het zevende album Jij en Ik uit 1984 kent dan ook veel paralellen met de huidige jr. De songs die gaan over het leed en verlies en de reflectie van afgelopen relaties in ‘Probeer Eens Te Lachen’, Moet Ik Geloven’ en ‘Jij en Ik’. Maar ook nieuwe relaties die voor de deur staan met ‘Vergeet Jou Wereld’ doen denken aan de nieuwe relaties van jr. die het uiteindelijk ook niet blijven bestaan. Het idee dat bekende mensen in het vak het met iedereen kan en mag doen in ‘We Doen t Allemaal’ of de leuke vertaalde cover van Albert Hammond ‘Als Jij Hier Bent’.

De songs van Hazes zijn vooral vertaalde cover songs waaronder Hazes voor dit album een keus maakte van Bacharach, Price en Logan songs. Al zijn de songs ‘Liefde’ en ‘Donker Om Je Heen’ mooie verhalen van deze volkzanger.

Het meest opvallend nummer van dit album is dan ook zijn grootste hit. De vertaling van Ray Charles ‘All I Ever Need Is You’ en scoort no steeds in de top 2000. Hazes toen en Hazes nu oftewel Jij en Ik, daar zit niet zoveel verschil tussen. Alleen andere tijd andere personen en een andere klankkleur.
 

23 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »