Alt-J – The Dream


De Britse indie band alt-J, oftewel Δ (Delta), weet al 10 jaar in UK de charts te bestormen. Het debuutalbum An Awesome  werd bejubeld en nu zijn ze toe aan hun vierde album The Dream. Wij kennen de band van de kleine hit ‘Every Other Freckle’ uit 20214 al kent Belgie meer hits van deze band, waardoor deze act op een Rock Werchter kan staan.

Heerlijk meeslepend

De indiesound is een mix van elektronica en gitaar sounds waarop de songs zijn opgebouwd. Het kleine liedje ‘Get Better’ dat met de akoestische gitaar wordt gespeeld, wordt gevolgd door de kwetsbare klanken van ‘Chicago’ om de reis met opzwepende muziek te vervolgen naar Philadelphia. Het geeft aan dat deze band van alle markten thuis is, als het gaat om de indie sound. Het opzwepende dancepop naar de rockklanken van ‘Bane’, de smooth songs van ‘Walk A Mile’ en eindigt met het hypnotiserende ‘Powders’.

Festivalact

De band weet op zijn manier een standvastige sound te produceren waarin ze zich bewegen. Het klopt allemaal en het album is een geheel. Hier en daar experimenteel en gelijk toegankelijk voor een groot publiek. 

27 februari 2022
In dit bericht:
Translate »